Teamcoaching & training

Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen

Het werken in teamverband is niet meer weg te denken binnen organisaties. Logisch, want meestal bereik je met een team meer dan alleen. Helaas gaat dit meestal niet vanzelf. Het is niet per definitie dat de meest slimme en getalenteerde mensen ook samen het meest succesvolle team vormen. Maar hoe haal je het beste uit je team? Hoe zorg je dat talenten optimaal benut worden? En er een goede sfeer is? Teamcoaching en teamtraining helpt om teams met meer succes en plezier te laten samenwerken.

Teamcoaching en trainingen van Drietact zijn erop gericht om de  kernwaarden, communicatie, drijfveren en patronen van het team inzichtelijk te maken. Een belangrijke onderdeel is het zichtbaar maken van ieders individuele talent. Vanuit dit inzicht ontstaat (h)erkenning en begrip en wordt een stap gezet naar verbinding en onderling vertrouwen. De basisingrediënten van een goed functionerend team. 

De organisatie en de organisatiedoelstellingen vormen in teambegeleiding essentiële factoren. Wat vraagt de organisatie aan kwaliteiten en talenten van het team? Door de koppeling tussen organisatie en team te maken, wordt duidelijk hoe een team beter kan gaan functioneren en kan aansluiten op de vraag vanuit de organisatie.

Wederzijds begrip, groei van vertrouwen, duidelijke kernwaarden en communicatie en het inzetten van elkaars talenten gekoppeld aan de organisatiedoelstellingen verbetert de samenwerking en daarmee de effectiviteit van het team.

Neem contact op

Wat kan Drietact voor mijn team betekenen?

  • Teamcoaching 
  • Teambuilding
  • Communicatie training
  • Talentenscans
  • Vaardigheden trainingen (sociale vaardigheden, feedback geven, interview, sollicitatie, presentatie)
Drietact begeleidt teams in hun ontwikkeling. Hiervoor zet Drietact, afhankelijk van de ontwikkelvraag en de doelstelling, diverse instrumenten in. De expertise van Drietact  zorgt voor een aanpak op maat. Drietact maakt onder andere gebruik van het LifeLanguage communicatieprofiel. Dit communicatieprofiel geeft op zowel individueel als teamniveau, inzicht in de stijl van communiceren, maar daaronder ook de drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Training met inzet van paarden geeft inzicht in de impact van teamdynamiek, duidelijkheid, samenwerking, rollen en leiderschap van het team en geeft mogelijkheden om te experimenteren met ander gedrag. Omdat paarden direct en onbevangen reageren op gedrag houden ze het team een spiegel voor.